Uppsägning på grund av brottslighet

Svenska arbetstagare har ett starkt skydd för sin anställning. Enligt 7 § lagen (1982:80) om anställningsskydd (“LAS”) ska en uppsägning vara sakligt grundad. Ett exempel på en saklig grund kan… Läs mer »

Arbetsrätt: Vad är fingrad arbetsbrist?

Där är fråga om fingerad arbetsbrist när arbetsgivaren säger upp en anställd pga arbetsbrist, men uppsägningen egentligen beror på andra, personliga, skäl. Någon har alltås blivit uppsagd med hänvisning till… Läs mer »

Vad gäller vid en provanställning?

En provanställning innebär att arbetsgivaren och arbetstagaren kommer överens om att anställningen under en inledande period kan bli föremål för uppsägning av båda parter utan särskilda skäl. Det förutsätts att… Läs mer »

Skattefria förmåner – Personalvård

Personalvård är en kategori skattefria förmåner en arbetsgivare kan ge sina anställda framförallt för att skapa trivsel på arbetsplatsen. Detta behöver dock inte vara syftet med förmånen. Motion och friskvård… Läs mer »

Hur tolkar och skriver man ett avtal?

Inom avtalsrättsliga sammanhang är det vanligt förekommande att ett avtal inte alltid omfattar alla viktiga förutsättningar som bör avtals om, till exempel sådant som anses som en självklarhet för en… Läs mer »